Todor Tose Proeski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


MILION SRCA JEDNA MOLITVA
 
HomeOdržan koncert u čast anđelu EmptyTražiLatest imagesRegistracijaLogin
Similar topics
Prijatelj Foruma
Održan koncert u čast anđelu Elitninenadm32
Ko je prisutan na forumu
Ukupno korisnika online 1: 0 registrovanih, 0 skriven, 1 gost

niko

Najviše korisnika koji su istovremeno bili na forumu do sada bilo je 201 dana: 2012-01-25, 01:22
Traži
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Kontakt za clanove
toseproeski@ angelic.com

 

 Održan koncert u čast anđelu

Go down 
AutorPoruka
Dudica
Admin
Admin
Dudica


Posts : 809
Join date : 2010-09-24
Age : 35
Location : Srbija

Održan koncert u čast anđelu Empty
KomentarNaslov komentara: Održan koncert u čast anđelu   Održan koncert u čast anđelu Empty2011-01-25, 13:05

Тоше, засекогаш...

Во преполната арена Борис Трајковски на 30-ти роденден на легендарниот Тоше Проески беше одржан концерт во чест на неговитe лик и дело, каде настапија македонските и балканските изведувачи.

Со песната Игри без граници почна хепенингот, по што на сцената се искачи хорот Златно славејче. Тие ја испееа песната Пасворд, која Тоше ја имаше компонирано за нив, додека текстот е на Огнен Неделковски.


Održan koncert u čast anđelu 86DF8A0AA698CA4C983E50F26DC10953
Премиерно беше емитуван спотот за песната Наслони главу на моје раме, на авторот Ненад Нинчевиќ (Тути-фрути бенд), која се наоѓа и на актуелниот албум на легендарниот пејач - Со љубов од Тоше, како и актуелниот хит Can You Feel The Love Tonight, култната песна на Елтон Џон. Како водители на концертот ги видовме Маријана Станојковска и Сашко Коцев.Етно-составот Синтезис на концертот настапи со две песни - Жена балканска, која ја отпеа Мартин Вучиќ и Наум Петрески, кој пееше во Ој девојче.

Од документарниот филм Пет години Балкан, кој зборува за регионалниот успех на Тоше, беше искористен фрагментот во кој нашиот ангел со своето семејство ја пее песната Не кани ме на Миле Кузмановски, кој во чест на Тоше ја отпеа на концертот.

Иако беше најавен, заради здравствените проблеми на концертот не се појави Жељко Самарџиќ, но се вклучи телефонски да ги поздрави фановите.

Жера од Црвена јабука со бендот на Тоше ја пееше Цреша (Трешња), Јоана настапи со The Hardest Thing, Словенецот Марко Возељ со Моја (Среќна ли си ти?), додека Елена Ристеска настапи со темата А можевме, која ја компонираше самиот Тоше.
Održan koncert u čast anđelu 6E13CD5A1D08E04584CBEAEECC5EBDD3
Антонија Шола, која за Тоше ги напиша некои големи хитови (Срце није камен, Волим осмијех твој...) настапи со Волим осмијех твој, а Маја Оџаклиевска со Несаница. Во чест на Тоше, актерот Дејан Лилиќ прочита песна...

Сепак, најголема еуфорија настана кога самите фанови ги пееа: актуелната You Light Up My Life од албумот Со љубов од Тоше, Тајно моја, Још увијек сањам да смо заједно, Излажи ме, Срце није камен, Чија си...

Преку снимки во програмата беа вклучени фановите на Тоше од целиот Балкан, кои во чест на неговиот 30 роденден пуштаа бели балони кон небото...Меѓународната фондација Тоше Проески, која го организираше концертот, со плакети им се заблагодари на сите учесници на хепенингот, како и на луѓето кои учествуваа во неговата реализација.

И навистина, големината на некој човек не е само во тоа колкаво дело тој оставил зад себе, туку колкава празнина настана по неговото заминување. А, празнината која остана зад Тоше е огромна и боли...
Održan koncert u čast anđelu CE48513498B20B42BCC7CD91D8572E25


Сепак, делото на Тоше останува да живее се додека има армија верни фанови. Тоше, засекогаш...

Mаша Беќковиќ
фото: Јасмина Мартиновска
mmm.com.mk

***

Параклис на човекољубието за роденденот на Тоше

Во светилиштето посветено на Блажената Мајка Тереза и на нејзиниот следбеник, големиот македонски уметник и добротвор Тоше Проески, што се наоѓа веднаш до Феудалната кула пред Домот на АРМ, на 25-ти јануари е поставена мала црквичка. Посетителите таму можат да запалат свеќа, да земат карамела и примерок од песните за Тоше и за Мајка Тереза што ги напиша академик Гане Тодоровски.


Održan koncert u čast anđelu A318D05431B20046BB0E8D558D384F8E
Параклисот на човекољубието го постави Граѓанската асоцијација Скопјанката Мајка Тереза на денот на роденденот на Тоше.

Токму на ова свето место, каде што навираат спомените за хуманоста и добрината, ќе не потсетува на она што било и вечно ќе трае - ликот и делото на Тоше Проески... овде во библиска Македонија, каде што се родија двајцата големи, благородни, хумани луѓе. Тоше беше великан на нашето време, но Мајка Тереза беше патоводител низ неговата хумана мисија. Обединети се во небесната височина заедно да бдеат над добрината што сите ја посакуваме, изјави Стојан Тренчевски, претседател на асоцијацијата Скопјанката Мајка Тереза.

Održan koncert u čast anđelu 0809F91D781F4046BC4FC7831CF4CA2C

Проф. д-р Љупчо Ајдински рече дека од денот кога го запознал Тоше во МАНУ, кога заедно ги добиле статуетките Мајка Тереза, често се среќавале во Спомен-собата на Мајка Тереза во Феудалната кула.

Затоа и овде во светилиштето еден дел му посветивме и на Тоше, со спомен-плоча и црешата за која тој испеа песна, додаде Ајдински.Светлиштето покрај Феудалната кула беше промовирано на 26 јули годинава, кога веднаш до црешата, беше откриено спомен-обележје со ликот на Тоше и пораката: Ве сакаме сите - те сакаме секогаш.

Тоше Проески е роден на 25 јануари 1981 година, а загина на 16 октомври 2007 година во тешка сообраќајна несреќа што се случи во Хрватска.

Teкстот е преземен од Вечер
Toše, zauvijek...


U prepunoj areni "Boris Trajkovski" na 30i rođendan legendarnog Toše Proeskog bio je održan koncert u čast njegovom liku i djelu, gdje su nastupili makedonski i balkanski izvođači.


Sa pjesmom "Igra bez granica" počeo je hepeninh, nakon čega je na scenu iskočio hor "Zlatno slavujče". Oni su ispjevali pjesmu "Pasvord", koju je Toše komponirao za njih, dok je tekst Ognjena Nedelkovskog.


Premijerno je bio emitiran spot za pjesmu "Nasloni glavu na moje rame" autora Nenada Ninčevića. ( "Tuti-Fruti bend" ), koja se nalazi i na antualnom albumu legendarnog pjevača - "Sa ljubavlju od Toše", kao i aktualni hit "Can You Feel The Love Tonight", kultna pjesma Eltona Džona. Kao voditelje koncerta vidjeli smo Marijanu Stanojkovsku i Saška Koceva.


Etno-sastav "Sintezis" na koncertu je nastupio sa dvije pjesme "ŽEna balkanska", koju je otpjevao Martin Vučić i Naum Petreski, koji je pjevao "Oj devojče".


Iz dokumentarnog filma "Pet godina Balkan", koji govori o regionalnom uspjehu Toše, bili su iskorišteni fragmenti u kojima naš anđeo sa svojom porodicom pjeva pjesmu "Ne kani me" Mile Kuzmanovskog, koji je u Tošinu čast otpjevao na kocertu.


Iako je bio najavljen, radi zdravstvenih problema nije se pojavio Željko Samardžić, ali uključio se telefonski da pozdravi fanove.


Žera iz "Crvene jabuke" sa Tošinim bendom je pjevao "Crešu" ( "Trešnju" ), Joana je nastupila sa pjesmom "The Hardest Thing", Slovenac Marko Vozelj sa "Moja" ( "Srekna li si" ), dok je Elena Risteska nastupila sa pjesmom "A mogli smo" koju je komponirao sam Toše.


Antonija Šola, koja je za Tošu napisala nekoliko velikih hitova ( "Srce nije kamen", "Volim osmijeh tvoj2 ) nastupila je sa "Volim osmijeh tvoj", a Maja Odžaklievska sa "Nesanicom". U Tošinu čast, glumac Dejan Lilić je pročitao pjesmu...


Ipak najveća euforija je nastala kada su sami fanovi pjevali: aktualnu "You Light Up My Life" sa albuma "Sa ljubavlju od Toše", "Tajno moja", "Još uvijek sanjam da smo zajedno", "Izlaži me", "Srce nije kamen", "Čija si"...


Preko snimaka u programu bili su uključeni Tošini fanovi sa cijelog Balkana, koji su u čast njegovom 30om rođendanu puštali bijele balone prema nebu...


Međunarodna fondacija "Toše Proeski", koja je organizovala koncert, sa plaketima se zahvalila svim učesnicima hepeninga, kao i ljudima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji.


I uistinu, veličina nekog čovjeka nije samo u tome koliko je djelo on ostavio iza sebe, nego kolika je praznina nastala nakon njegovog odlaska. A, praznina koja je ostala iza Toše je ogromna i boli...


Ipak, Tošino djelo ostaje da živi sve dok postoji armija vjernih fanova. Toše, zauvijek...


Maša Bečćković
Foto: Jasmina Martinovska


***


Paraklis čovjekoljublja za Tošin rođendan


U svetilištu posvećenom Balkanskoj Majci Terezi i njezinom sljedbeniku, velikom makedonskom umjetniku i dobrotvoru Toši Proeski, koja se nalazi odmah do "Feudalne kule" ispred "Doma ARM", 25-og januaa je postavljena mala crkvica. Posjetitelji tamo mogu da pale svijeće, da uzimaju karamele i primjerak pjesama za Tošu i za Majku Terezu koje je napisao akademik Gane Todorovski.


Paraklis čovjekoljublja je postavila "Građanska asocijacija Skopljanke Majke Tereze" na dan Tošinog rođendana.


"Tu na ovom svetom mjestu, gdje naviru uspomene o humanosti i dobroti, podsjećat će nas na ono što je bilo i što će vječno da traje - lik i djelo Toše Proeskog...ovdje u biblijskoj Makedoniji, gdje su se rodila dva velika, blagorodna čovjeka. Toše je bio velikan našeg vremena, ali Majka Tereza je bila putokaz njegovoj humanoj misiji. Objedinjeni su u nebeskoj visini zajedno da bdiju nad dobrotom koju svi priželjkujemo", izjavio je Stojan Trenčevski, predsjednik asocijacije "Skopljanka Majka tereza".


Prof. dr. Ljupčo Ajdinski je rekao da od dana kada je upoznao Tošu u MANU, gdje su zajedno dobili statue "Majke Tereze", često su se sretali u Spomen-sobi Majke Tereze u "Feudalnoj kući".


"Zato smo i ovdje u svetilištu jedan dio posvetili i Toši, sa spomen-pločom i trešnjom o kojoj je ispjevao pjesmu", dodaje Ajdinski.


Svetlilište pored "Feudalne kuće" je bilo promovirano 26og juna prošle godine, kada je odmah u crkvi bilo otkriveno spomen-obilježje sa likom Toše i porukom: "Ve sakame site - te sakame sekogaš" ( "Volimo vas sve - volimo te zauvijek" )


Toše Proeski je rođen 25og januara 1981 godine, a poginuo je 16og oktobra 2007 godine u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u Hrvatskoj.


Datum: 25.01.2011


mmm.com.mk


Dudica: komentar modifikovan dana: 2011-01-25, 14:16; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
https://todortoseproeski.serbianforum.info
Dudica
Admin
Admin
Dudica


Posts : 809
Join date : 2010-09-24
Age : 35
Location : Srbija

Održan koncert u čast anđelu Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Održan koncert u čast anđelu   Održan koncert u čast anđelu Empty2011-01-25, 14:15

Veceras u skopskoj sali Boris Trajkovski, skupili su se fanovi preraanoj preminuloj zvezdi-Tose Proeskiu cast njegovog 30-tog rodjendana.
Održan koncert u čast anđelu Tose-500

Stapajuci se sa ljubalju koju je on kao amet ostavio; publika u prepunoj sali pevala je zajedno a kolegama i saradnicima koji su dali svoj doprinos na ovom koncertu svojim nastupom.

Koncert je poceo pesmom Igra bez granica", gde je na video bimu prikazan deo Tpsetovog koncerta, kao i njegov glas na zvucnicima sto je i najavilo publici da ce ovaj rodjendan biti cestitan sa suzama.

Na scenu se pojavio i Tosin benda sa kojim je nastupa.

Voditelji vecerasnjeg programa bili su Mirijana Stanojknovska iSasko Kocev.

Sledeci na scenu su izasli hor :Zlatno slavujce" iz Kruseva na celu sa Tosinim necakom Kristijanom. Pridruzio se i juniorski baletski studio "Eureka", deca su otpevala pesmu pasvord za koju je Tose komponovao muziku.


Uz pomoc maaestra Dzorleva , makedonskoj publici je predstavljena pesma pronadjena u muzickom studiju Toseta „Can you feel the love tonight“. Na video bim je i premijerno pustena pesma i spot za pesmu koju je Tose otpevao 2007 godine"Nasloni glavu na moje rame ".

Sledeci na scenu su izasli clanovi grupe Sintezis koji svojevremno su ostvarivali uspesnu saradnju sa Tosetom. Tim je izvodio "Zena Balkanska" sa Martinom Vucicem i "Oj devojce, devojce sa Naum Petrskim.

Bio je pusten i video snimak sa Tosetom i clanovima njegove porodice gde pevaju pesmu " Ne kani me" kompoziciju koju je kasnije ispevao na sceni Mile Kuzmanovski.

Fanovi sa celog Balkana imali su snimljene poruke sa kojima su Tosi cestitai rodjendan pustajuci balone ka nebu.

Zeljko Samardzic u telefonskom razgovoru se izvinuo sto nije bio u mogucnosti i ako je nameravao, da prisustvuje vecerasnjem koncertu.

Sledeci na scenu se pojavio predvodnik grupe "Crvena jabuka" koji je otpevao pesmu "Tresnja" u srpskoj verziji.

Bugarska pevacica Joana se prdstavila prisutnoj publici sa pesmom "The hardest thing". "Srecna li si ti" na slovenskom jeziku otpevao je Marko Vozelj.

Prekrasna kao i uvek, pokusavajuci da sakrije emocije, Elena Ristevska je otpevala pesmu "Mozev me"sa kojom se predstavila na proslogodisnjem koncertu za Toseta.

Njegova surodnica, Antonija Sola je otpevala njihov poznati duet "Volim osmeh tvoj".

Posle njenog nastupio je najtuzniji momenat - pismo od svih nas za Tosu procitao je Dejan Lilik.

Maja Ozaklijevska sa otpevanom "Nesanicom" nije ostavila nikoga ravnodusnim.Njen glas koji je izazivao bo i tugu , odjekivao je salom, pa je usledilo pirotehnicko iznenadjenje.

Buduci da je Tose bio ljubitelj rok baladi, veceras su i predsavljena i njegova izvodjenja „You lied up my life“, „Soldier of fortune“, „Bed of Roses“ и „ Here I go again“.

Poslednji deo bio je posvecen izborom fanova, Mikrofon ispred kojeg je stajao Tose i pevao, sada je bila okrenuta publici da bi ona evala za njega.

Iz sveg glasa pevali su "Tajno moja" , "Jos uvek sanjam da smo zajedno", "Izlazi me", " Srce nije kamen"i "Cija si".Za vreme dok je publika pevala, pusteno je trideset belih balona kao simbol za danasnji rodjendan.

Fondacija Tose Proeski je svim ucesnicima koncerta dodelila plaketu za humanost, a publika je spontano zapevala "Srecan rodjendan Tose".
http://kurir.mk

Održan koncert u čast anđelu Maica-500
Na vrh Go down
https://todortoseproeski.serbianforum.info
Dudica
Admin
Admin
Dudica


Posts : 809
Join date : 2010-09-24
Age : 35
Location : Srbija

Održan koncert u čast anđelu Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Održan koncert u čast anđelu   Održan koncert u čast anđelu Empty2011-01-26, 03:08

Povodom 30. rođendana održan koncert Toši u čast
Zagreb, 26.01.2011., 07:14 | IN magazin
Na njegov trideseti rođendan cijeli se Balkan prisjeća tragično preminulog makedonskog slavuja.

IZ IN MAGAZINA: Cijeli Balkan se prisjeća Tošeta Proeskog za njegov 30. rođendan

Toše Proeski (Foto: Pixsell)
'Da se bar može probuditi' - još uvijek sanjaju Tošini obožavatelji. Da je s nama, pjevač bi 25. siječnja proslavio 30. rođendan. U njegovu čast, treću godinu za redom večeras će u Skopskoj areni biti održan memorijalni koncert naziva 'S ljubavlju od Tošeta!' No, ove godine za razliku od prethodnih Tošine pjesme neće izvoditi samo njegovi prijatelji, već će se puštati i snimke njegovih nastupa.

Najveća makedonska zvijezda ikad večeras će biti i posthumno nagrađena. Zbog promoviranja i obogaćivanja kulturnih vrijednosti te za osobitu humanitarnu aktivnost, makedonski predsjednik odlikovat će ga ordenom zasluga.
U utorak je objavljen i album naziva 'S ljubavlju od Tošeta'. Na njemu je 15 pjesama, 12 iz svjetske rock antologije koje je Toše izvodio na svojim glazbenim susretima s mladima. Tošina publika prvi put će čuti njegovu interpretaciju pjesme 'Nasloni glavu na moje rame' koja će biti promovirana na radiju neposredno prije koncerta. Na koncertu će premijerno biti prikazan i video spot snimljen u Zagrebu.
Svojom nevjerojatnom karizmom Toše je širio ljubav i uspio u onom što političarima teško polazi za rukom. Svojim je pjesmama na svoj način sasvim spontano ujedinio Balkan.
Održan koncert u čast anđelu 60372292dnevnik.h
Na vrh Go down
https://todortoseproeski.serbianforum.info
Dudica
Admin
Admin
Dudica


Posts : 809
Join date : 2010-09-24
Age : 35
Location : Srbija

Održan koncert u čast anđelu Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Održan koncert u čast anđelu   Održan koncert u čast anđelu Empty2011-01-26, 03:10

IZ IN MAGAZINA: Cijeli Balkan se prisjeća Toše Proeskog nas njegov 30. rođendan
25.01.2011. Na njegov trideseti rođendan cijeli se Balkan prisjeća tragično preminulog makedonskog slavuja Toše Proeskog. Iako nam se danas smiješi s nekih nebeskih visina, pjevač golemog srca i dalje među nama zarobljenima na Zemlji uspješno provodi svoju misiju širenja ljubavi. Anja Stevović.
Na vrh Go down
https://todortoseproeski.serbianforum.info
Dudica
Admin
Admin
Dudica


Posts : 809
Join date : 2010-09-24
Age : 35
Location : Srbija

Održan koncert u čast anđelu Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Održan koncert u čast anđelu   Održan koncert u čast anđelu Empty2011-01-29, 05:37

Mnogo emocija, muzike, vjerne publike

26. 01. 2011 19:31

Ljubav, muzika, vjerna publika. Još jedna večer u Boris Trajkovski da nema tuge oslikala je ono što je bio Toše Proeski.

Treća godina po redu slavi se rođendan, ali bez njega. Preko onoga što nam je ostavio - Balkan se ponovo stopio.

Podsjetili smo se njegovih prepjeva, ali i njegovih pjesama koje su ispjevali njegovi prijatelji. Svaki od njih svojom slikom za sopstveni nastup.

Toše, iako je bio naš, pjevao je za sve.

Zato je podrška pristigla iz cijelog regiona. Za njega je pjevala Antonija Šola, Marko Vozelj, bugarska pjevačica Joana kao i Dražen iz Crvene Jabuke.


"Upoznao sam Tošu još dok nije postao popularan, na jednom našem koncertu u Makedoniji. Mislim da su riječi malo da bi se opisao on kao čovjek i ono što je on uradio"."Dok mu pjesme žive i on će zivjeti, važno je da se vole pjesme, da se prenose sa generacije na generaciju, da bi tako ostale među ljudima, to je njegov život nadalje".Uvijek je pjevao za njih a oni sa njim. Fanovi kao i uvijek sa najvećom podrškom za Tošu. Sa besprijekornom ljubavlju i ponekom suzom dali su dušu na ovoj manifestaciji.

VIDEO: http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=11/misevska-tosheto-rodenden-koc.wmv&VestID=133498
Izvor: A1. com.mk
Na vrh Go down
https://todortoseproeski.serbianforum.info
Sponsored content

Održan koncert u čast anđelu Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Održan koncert u čast anđelu   Održan koncert u čast anđelu Empty

Na vrh Go down
 
Održan koncert u čast anđelu
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» Atletska trka u cast Toseta
» CRKVICA ČOVJEKOLJUBLJA TOŠI U ČAST
» TOŠE PROESKI - HUMANIT. KONCERT - TE SAKAME SITE

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Todor Tose Proeski Forum :: Tošin magični život :: Nove vijesti o Toši-
Idi na: