Todor Tose Proeski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


MILION SRCA JEDNA MOLITVA
 
HomeToše dobija most i memorijalni centar EmptyTražiRegistracijaLogin
Prijatelj Foruma
Toše dobija most i memorijalni centar Elitninenadm32
Ko je prisutan na forumu
Ukupno korisnika online 1: 0 registrovanih, 0 skriven, 1 gost

niko

Najviše korisnika koji su istovremeno bili na forumu do sada bilo je 201 dana: 2012-01-25, 01:22
Traži
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Kontakt za clanove
toseproeski@ angelic.com

 

 Toše dobija most i memorijalni centar

Go down 
AutorPoruka
Dudica
Admin
Admin
Dudica

Posts : 809
Join date : 2010-09-24
Age : 32
Location : Srbija

Toše dobija most i memorijalni centar Empty
KomentarNaslov komentara: Toše dobija most i memorijalni centar   Toše dobija most i memorijalni centar Empty2011-01-22, 15:04

Treći memorijalni koncert u čast tragično preminulog makedonskog pop pevača Tošeta Proeskog biće održan u skopskoj areni “Boris Trajkovski” 25. januara, na dan kada je balkanska zvezda trebalo da napuni trideset godina. Koncert će nositi simboličan naziv “S ljubavlju od Tošeta“, a Tošetovi prijatelji će, tokom manifestacije, izvoditi njegove pesme, pre svega numere veselog karaktera. Takođe, istog dana treba da bude otvoren i memorijalni centar posvećen balkanskoj zvezdi, a i jedan most u Skoplju krasiće Tošetov lik.

Toše dobija most i memorijalni centar 82315_tose-proeski01-public-dejan-milicevic_f

Na koncertu u dvorani „Boris Trajkovski“ nastupiće Antonija Šola, Naum Petreski, Sintezis...


Koncept koncerta koji će početi u 20 časova potpuno je drugačiji od dosadašnjih memorijalnih, a za to su se pobrinuli verni fanovi. Oni su izrazili želju da ceo koncert nosi Tošetov pečat, te će pevači izvoditi njegove pesme, dok će se na tri velika LED ekrana prikazivati snimci preminulog pevača. Takođe, na želju fanova, ove godine će koncert biti vedrijeg tona kako bi se pesmom na pravi način slavio zvezdani momak koji je muzikom i srcem objedinio balkanske narode, svojim ljudskim delima postao idol svih generacija, i ostavio veliko muzičko i duhovno nasleđe za sva vremena.

Eks-Ju zvezde na sceni

Numere će izvoditi različiti izvođači poput Nauma Petreskog, Mileta Kuzmanovskog, Sintezisa, Antonije Šole i drugih balkanskih muzičkih imena, a poseban deo će imati i nekadašnji Tošetov bend. Nastupiće i Veliki hor “Zlatnog slavejča” zajedno sa članovima “Muzičkog kabineta” iz Kruševa koji će premijerno otpevati numeru “Pasvord” na Tošetovu muziku. Sva sredstva do koncerta namenjena su u humanitarne svrhe, a projekat je podržala međunarodna fondacija “Todor - Toše Proeski”.


Osim koncerta, na Tošetov 30. rođendan biće objavljen i album koji nosi isti naziv kao i koncert “S ljubavlju od Tošeta“. Na albumu je snimljeno 15 pesama, 12 iz svetske rok antologije koje je Toše izvodio na svojim muzičkim susretima sa mladima, dva hita Eltona Džona i Vitni Hjuston koji do sada nisu slušani u Tošetovoj interpretaciji i najnovija pesma “Nasloni glavu na moje rame“ koja će biti promovisana na radiju neposredno pre koncerta. Za ovu pesmu postoji i video spot snimljen u Zagrebu koji će, pretpostavlja se, biti pušten tokom koncerta.

Toše je humanošću i dobrim delima koje je činio, blistavom muzičkom karijerom i vanserijskim muzičkim kvalitetima ostavio nezapamćen trag. Zbog svega toga ova zvezda nikada neće biti zaboravljena, pa je planirano da na dan njegovog rođendana konačno bude otvoren dugo najavljivani Memorijalni centar „Toše Proeski“ u Kruševu.


Spomen-kuća

Toše dobija most i memorijalni centar 109866_zabgradnja01_hfU spomen-kući za koju su arhitektonsko rešenje uradili Dejan Sekuloski, Dejan Spasenoski i Ilija Božinoski, nalaziće se maketa porodične kuće Proeskog u Kruševu i njegovog muzičkog studija iz stana u Zlokućanima.
U zasebnom, muzejskom delu biće čuvani njegovi lični predmeti, kolekcija ikona i brojne muzičke nagrade. Memorijalni centar će se u formi krsta prostirati na 870 kvadrata, a krov zdanja će biti zastakljen i prilično specifičan.
Spomen-kuća će predstavljati materijalizaciju čitavog životnog puta Tošeta Proeskog, hronološki prikaz njegovog detinjstva, tinejdžerskih godina i vrh njegove muzičke karijere.


Bista na mostu

Toše dobija most i memorijalni centar 109864_0104-zabgradnja00_kfInače, Toše Proeski će ove godine dobiti i dvometarsku bronzanu skulptura koja će, sa još 28 značajnih ličnosti makedonske kulture, biti podignuta na Mostu umetnosti koji bi trebalo da premosti reku Vardar na jednom mestu u skopskoj opštini Centar.

Ideja je da po 14 izlivenih skulputra bude simetrično raspoređeno sa dve strane mosta, a most će početi da se gradi u toku ove godine.

Fontana prava atrakcija

Toše dobija most i memorijalni centar 109867_zabgradnja02-fontana-uz-antrfile_kfProteklog leta u Skoplju, u opštini Aerodrom, svečano je otvorena fontana „Toše Proeski“. Moderna fontana sa likom slavnog pevača ima tri nivoa i unutrašnji stakleni postament. Visoka je sedam metara, okružena bazenom visine 1,2 metra, a centralni deo je u obliku kvadrata i visok je 1,45 metara. Od dana svečanog otvaranja do danas, fontanu je posetilo nekoliko hiljada mladih.

blic.re

_________________
Jedina važna stvar, kada budemo odlazili, bit će tragovi ljubavi što ćemo ih ostaviti za sobom.
Ljubav se rađa, živi i umire u očima!


Toše dobija most i memorijalni centar Igraake4ix3
Na vrh Go down
https://todortoseproeski.serbianforum.info
Dudica
Admin
Admin
Dudica

Posts : 809
Join date : 2010-09-24
Age : 32
Location : Srbija

Toše dobija most i memorijalni centar Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Toše dobija most i memorijalni centar   Toše dobija most i memorijalni centar Empty2011-01-23, 09:31

Treći memorijalni koncert u čast tragično preminulog makedonskog pop pevača Tošeta Proeskog biće održan u skopskoj areni “Boris Trajkovski” 25. januara, na dan kada je balkanska zvezda trebalo da napuni 30 godina. Koncert će nositi simboličan naziv “S ljubavlju od Tošeta“, a Tošetovi prijatelji će, tokom manifestacije, izvoditi njegove pesme. Istog dana treba da bude otvoren i memorijalni centar posvećen Tošetu, a i jedan most u Skoplju krasiće njegov lik. Koncept koncerta potpuno je drugačiji od dosadašnjih memorijalnih, a za to su se pobrinuli verni fanovi. Oni su izrazili želju da ceo koncert nosi Tošetov pečat, te će pevači izvoditi njegove pesme, dok će se na tri velika LED ekrana prikazivati snimci preminulog pevača. Takođe, na želju fanova, ove godine će koncert biti vedrijeg tona kako bi se pesmom na pravi način slavio zvezdani momak koji je muzikom i srcem objedinio balkanske narode, svojim ljudskim delima postao idol svih generacija, i ostavio veliko muzičko i duhovno nasleđe za sva vremena. Sva sredstva od koncerta namenjena su u humanitarne svrhe, a projekat je podržala međunarodna fondacija "Todor - Toše Proeski".
Osim koncerta, na Tošetov 30. rođendan biće objavljen i album koji nosi isti naziv - "S ljubavlju od Tošeta". Na albumu je snimljeno 15 pesama, 12 iz svetske rok antologije koje je Toše izvodio na svojim muzičkim susretima sa mladima, dva hita Eltona Džona i Vitni Hjuston koji do sada nisu slušani u Tošetovoj interpretaciji i najnovija pesma "Nasloni glavu na moje rame" koja će biti promovisana na radiju neposredno pre koncerta. Za ovu pesmu postoji i video spot snimljen u Zagrebu koji će, pretpostavlja se, biti pušten tokom koncerta.
Toše dobija most i memorijalni centar Foto%20tose_0

Planirano je i da na dan njegovog rođendana konačno bude otvoren dugo najavljivani Memorijalni centar "Toše Proeski" u Kruševu. U spomen-kući nalaziće se maketa porodične kuće Proeskog u Kruševu i njegovog muzičkog studija iz stana u Zlokućanima. U zasebnom, muzejskom delu biće čuvani njegovi lični predmeti, kolekcija ikona i brojne muzičke nagrade. Memorijalni centar će se u formi krsta prostirati na 870 kvadrata, a krov zdanja će biti zastakljen i prilično specifičan. Spomen-kuća će predstavljati materijalizaciju čitavog životnog puta Tošeta Proeskog, hronološki prikaz njegovog detinjstva, tinejdžerskih godina i vrh njegove muzičke karijere. Inače, Toše Proeski će ove godine dobiti i dvometarsku bronzanu skulptura koja će, sa još 28 značajnih ličnosti makedonske kulture, biti podignuta na Mostu umetnosti koji bi trebalo da premosti reku Vardar na jednom mestu u skopskoj opštini Centar. Ideja je da po 14 izlivenih skulputra bude simetrično raspoređeno sa dve strane mosta, a most će početi da se gradi u toku ove godine.
svet.re

_________________
Jedina važna stvar, kada budemo odlazili, bit će tragovi ljubavi što ćemo ih ostaviti za sobom.
Ljubav se rađa, živi i umire u očima!


Toše dobija most i memorijalni centar Igraake4ix3
Na vrh Go down
https://todortoseproeski.serbianforum.info
 
Toše dobija most i memorijalni centar
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Todor Tose Proeski Forum :: Tošin magični život :: Nove vijesti o Toši-
Idi na: