MILION SRCA JEDNA MOLITVA
 
HomeIntervju-Aleksandar Hambov EmptyKako koristiti ovaj Forum?TražiRegistracijaLogin
Prijatelj Foruma
Intervju-Aleksandar Hambov Elitninenadm32
Ko je prisutan na forumu
Ukupno 2 korisnika online: 0 registrovanih, 0 skriven, 2 gostiju

niko

Najviše korisnika koji su istovremeno bili na forumu do sada bilo je 201 dana: 2012-01-25, 01:22
Traži
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Kontakt za clanove
toseproeski@ angelic.com

Share
 

 Intervju-Aleksandar Hambov

Go down 
AutorPoruka
Dudica
Admin
Admin
Dudica

Posts : 809
Join date : 2010-09-24
Age : 30
Location : Srbija

Intervju-Aleksandar Hambov Empty
KomentarNaslov komentara: Intervju-Aleksandar Hambov   Intervju-Aleksandar Hambov Empty2011-02-21, 01:19

Aleksandar Hambov, predsjednik društva Biljana


O Toši ne prestaju pričati, a nitko ga ne želi slijediti !


Slijepe osobe mogu biti samo pjevači, svirači, glazbenici, maseri.Trebali bi nas pozivati na manifestacije koje organizira grad i država, zato jer i mi, kao i drugi pjevači, imamo pravo biti dio estrade.

Aleksandar Hambov je jako ambiciozan čovjek, koji iako je tijekom svog života izgubio vid, ne prestaje uporno i vrijedno raditi.Kao predsjednik društva Biljana koje funkcionira pri Savezu slijepih, trudi se da društvo uvijek postiže maksimalne rezultate u glazbi.Posjetili smo njihove prostorije, tamo u vitrini naredani su osvojeni pehari, a na zidovima su obješene diplome i priznanja te jedna fotografije Toše Proeskog.Porazgovarali smo sa Aleksandrom i njegovom asistenticom Jankom Tuarkovskom.

Društvo Biljana prošle je godine proslavilo 40-godišnjicu postojanja, ispunjenu sa mnogo glazbe, nastupa, koncerata, festivala, nagrada i priznanja.25. veljače nastupiti će na Dionisovim susretima u biblioteci Braća Miladinovci, zajedno sa drugim ansamblima iz Egejske, Piriniske Makedonije,Kosova i Srbije.Manifestacija je pomognuta od Dramskog teatra i Tihomira Stojanovskog.Trebala se održati povodom Sv.Trifuna, no odgođena je.

Naše društvo aktivno je svih ovih godina.Tradicionalno u Univerzalnoj sali svake godine održavamo koncert.Voditeljica je Karolina Petkovska.Prije smo pravili 3-4 godišnje, sada na žalost samo jedan.Ranije kada je Univerzalna sala bila pod okriljem Ministarstva kulture mogli smo salu dobiti bez novaca.Sada je pod Gradom Skopljem i cijena je 1.100 eura.Sa ulaznicama od po 100-200 denara, i kapacitetom od 1650, od kojih su nam na raspolaganju samo 1.500 sjedala, mi nismo u mogučnosti da to ispunimo.Pomoć dobivamo od grada, a novac od ulaznica ide za potrebe Društva.No kako je da je, činimo sve da je program na vrhunskom nivou, a da je uspješan to potvrđuju aplauzi koji grme salom, govori Hambov.
Ima li me na televiziji?

Gospodin Hambov žali se da društvo, kao i slijepe osobe uopće, ne dobivaju zaslužene privilegije u zemlji, odnosno nisu ravnopravni.Tijekom ovih 14 godina koliko je u Društvu,od kojih 11 na funkciji, dosada ih nitko nije posjetio, osim što ih je prošle godine 15.lipnja prvi put primio premijer Nikola Gruevski, i jednom je na njihovom koncertu prisustvovao Trifun Kostovski, u doba kad je bio gradonačelnik.

Slijepe osobe mogu biti samo pjevači, svirači, dobri maseri.To su profesije koje mogu raditi i zato im se trebaju dati bolji uvjeti.Mi nemamo naših emisija u medijima.Nas ne pozivaju na manifestacije.Zato mi ne pjevamo na Trgu za Novu Godinu, kao drugi pjevači, na Pivolendu, niti na drugim nastupima u organizaciji općina i države.Osjećamo se podcjenjeni.Naglašavam da je Savez slijepih osoba nevladina,, nestranačka, nevjerska organizacija, i u okvirima Saveza funkcionira 18 udruga iz različitih gradova i regiona.U Makedoniji ima preko 2 000 slijepih osoba.Prihvaćamo pomoć od onih koje je ponude.Kako bi spoznali Bibliju, iako smo većinom pravoslavni krščani, prihvatili smo dar Metodističko-evangelističke crkve, koja nam je dala snimljene CD-e, sa kojih naši članovi slušaju o Bibliji.Eto, prepušteni smo dobroj volji pojedinaca i institucija, ništa nije sistemski, organizirano, pojašnjava Predsjednik.

Prema njemu, puno je nevladinih organizacija koje im uzimaju kruh, koje na projektima rade samo da zarade, a u svoje redove uključuju poznate ličnosti kako bi što više profitirale.Još više se žali na javnu svijest i one koji je kreiraju, mediji.

Ranije sam često gostovao po televizijama, no na kraju sam shvatio da ne trebamo prihvaćati da sa nama samo popunjavaju rupe u jutarnjim programima.Zaslužujemo udarne termine i udarne emisije za estradu kao Ekskluziv, Backstage, Scena, Trotoar, Vo trend, Bravo show, Nekogaš i sega te da dalje ne nabrajam.Prije nekoliko godina od jednog sam novinara zatražio da me pozove u jednu od spomenutih emisija, rekao mi je da nismo atraktivni.Što trebamo napraviti?Da obučem tange, mini suknju, da stavim periku i našminkam se i da uzmem kraj sebe neku mladu razgolićenu pjevačicu i tako ćemo biti atraktivni? A atraktivnije su ove pjevačice što grakču kao vrane u mini suknjama, i nazivaju se nekakvim zvijezdama, otvoreno svoj revolt iskazuje Hambov.Andrea Bocceli u Makedoniji?

Sa punim pravom i sa velikom željom žele se uključiti u organiziranje događaja masovnog karaktera i od većeg značenja.Ideja im je da u Makedoniji organiziraju koncert svjetski poznatog slijepog pjevača, talijanskog tenora Andree Bocellia.

Naše društvo će učiniti da dovede Bocellia.Teško se dolazi do njega, no maestro Boris Trajanov nekoliko je puta imao profes. susrete sa Bocelliem i obečao nam je pomoći.Trajanov se odriče svakog honorara samo da možemo sakupiti novac za Bocellia.Znate, slijepe osobe u glazbi su vrhunske. Ray Charles, Stevie Wonder, na Balkanu braća Dejan i Saša Matić. Na Euroviziji su nastupali slijepi pjevači (iz Španjolske, Njemačke i Gruzije) i postigli su visoke rezultate. Evo primjer. Kada svira maestro Simon Trpčevski on i ne gleda u klavir, misli mu lete. I Stevie Wonder isto. Znači, vid nije presudan da budeš vrhunski pjevač ili svirač.Zato mi ne želimo da nas tretiraju sa sažaljenjem, i da nas pozivaju u gostovanja samo zbog toga, ako smo talentirani neka nas bude na sceni, a ne da nas na silu pozivaju, govori Hambov.

Uz veliku podršku Mađarske ambasade za 28. travanj najavljuju veliki glazbeni događaj, sa jednim vrhunskim glazbenim imenom, koje zasad ne otkrivaju.

Društvo je u bivšoj Jugoslviji izdalo nekoliko kaseta i ploča, te jedan dvostruki album 1996. za MRT.Nedavno je njihov pulen Daniel Toševski objavio album sa starogradskim makedonskim pjesmama, a njegov mlađi brat Viktor (koji ima 11 godina i također ne vidi) učlanio se i pjevao je na Zlatnom slavejču, a priprema se i za Eurovoziju za pjevače sa hendikepom.On svira na bubnjevima, iako je možda jedinstven slučaj u svijetu da osoba sa oštečenim vidom svira na ovakvom instrumentu.

Neki članovi Biljane drugu godinu za redom penju se na Vodno i u Planinarskom domu Makedo organiziraju zabave sa glazbom, a kako bi dokazali da su dio ovog društva te da mogu doprinjeti, uključili su se i u akciju sađenja drva.
Sami su izradili lutku Biljana, njihovo največe priznanje,, koje će dodijeliti vrhunskom humanisti i humanitarcu Toši Proeskom.Jedino što još nisu stupili u kontakt sa Fondacijom.

Toše,Toše, svi ga spominju.A nitko ne želi slijediti njegova djela.Toše je dolazio, posjećivao nas je i snimio je himnu sa hendikepiranima, za UNICEF.

Darovao nam je instrumente.Nažalost, sudbina ga je prerano uzela, a sve više smo surađivali.Izradili smo jednu veliku lutku sa porukom i posvetom koju želimo dodijeliti Toši.Imali smo koncert na prvu godišnjicu njegovog odlaska, 16. listopada, iako je svjetski dan slijepih 15. listopad, nazvan Svjetski dan bijelog štapa, u njegovu čast je Daniel Toševski otpjevao Majka na Marika dumaše.Obratili smo se Fondaciji Toše Proeski sa željom da nastupimo na koncertima za Tošu, da dodijelimo lutku i posjetimo njegove roditelje, njegovo počivalište, njegov manastir, Tošina mjesta.Ako ne dobijemo odgovor sami ćemo organizirati odlazak u Kruševo i odati počast čovjeku koji nas je iskreno poštivao.

mmm.com.mk


Intervju-Aleksandar Hambov Syr-ha2

_________________
Jedina važna stvar, kada budemo odlazili, bit će tragovi ljubavi što ćemo ih ostaviti za sobom.
Ljubav se rađa, živi i umire u očima!


Intervju-Aleksandar Hambov Igraake4ix3
Na vrh Go down
http://todortoseproeski.serbianforum.info
 
Intervju-Aleksandar Hambov
Na vrh 
Stranica 1/1

Permissions in this forum:Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Todor Tose Proeski Forum :: Tošin magični život :: Nove vijesti vezane uz Tošu-
Idi na: